ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Ο χειμώνας φεύγει και τα Θέατρα της Καλλιτεχνικής Εταιρείας παρουσιάζουν τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις για να παίρνετε τους δρόμους κάθε Σαββατοκύριακο. Με το Θέατρο Σοφούλη συνδυάζετε το θέατρο με υπέροχους περιπάτους δίπλα στη θάλασσα ενώ μπορείτε να κάνετε πικ νικ στην υπέροχη παραλία της Καλαμαριάς σε απόσταση αναπνοής από το Παλατάκι. Το Θέατρο Αυλαία στο κέντρο της πόλης, προσφέρεται για συναντήσεις με φίλους και ατελείωτες βόλτες είτε στην παραλία, είτε στα τρία μουσεία (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό και Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού)  που βρίσκονται πολύ κοντά στο θέατρο. 

Τι θα δείτε όμως στα δύο θέατρα με τα παιδιά;

Θέατρο Σοφούλη


Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί δύο αγαπημένους ήρωες των παιδιών: τον Καραγκιόζη, βγαλμένο από το παραδοσιακό θέατρο σκιών και τη Ραπουνζέλ, από τη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. 

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών «O Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:15.


Μια από τις πιο γνωστές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Μια παράσταση όπου βλέπουμε την σπάνια φιγούρα του Μ. Αλεξάνδρου καθώς και την εντυπωσιακή φιγούρα του φιδιού στο μπερντέ. 

H παράσταση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά όλων των ηλικιών!

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Τοποθεσία: Θέατρο Σοφούλη, (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά)
Ημερομηνία: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:15
Πληροφορίες- κρατήσεις: 6948 77 14 26, 6973 95 85 47, www.texnokosmos.art

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει, το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, ¨Ραπουνζέλ¨ σε θεατρική διασκευή. Tο Σάββατο 3 Μαρτίου ώρα 18:15 και την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρες 11:00 & 12:30 στο Θέατρο Σοφούλη.

Γενική είσοδος 7€. Κρατήσεις 6944062928. 

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν πανύψηλο πύργο στο δάσος, ζει η Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα, με τεράστιες, μακριές χρυσαφένιες πλεξούδες που έχουν την μαγική δύναμη να χαρίζουν νιάτα και ομορφιά σε όποιον τις αγγίξει. Η ¨ψευτομητέρα¨ της, που προσπαθεί απεγνωσμένα να παραμείνει νέα και όμορφη, την έκλεψε από τους πραγματικούς της γονείς, μόλις γεννήθηκε και την εγκλώβισε στον πύργο της, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την δύναμη των μαλλιών της. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν…

Μέσα από μαγικά εφέ, και live τραγούδια, ο μικρός θεατής διασκεδάζει με τους ήρωες του παραμυθιού, συμμετέχοντας μαζί τους, στη δράση της παράστασης επί σκηνής.

Η διασκευή – σκηνοθεσία είναι του Στέργιου Μαδέρη, τα κοστούμια & το make up artist της Ελένης Δημοπούλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δέσποινα Τσαχουρίδου, Ασπασία Μπατατόλη, Γεωργία Ματσούλια, Λαμπρινός Καμπούρης, Στέργιος Μαδέρης, Σάββας Τραπεζάνογλου.


Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία φιλοξενεί τις πιο χαρούμενες θεατρικές παραστάσεις, φτιαγμένες με μεράκι από κορυφαίους δημιουργούς με υπέροχα κείμενα και αγαπημένους ήρωες.

Η Μαγεμένη Τσιρκοχώρα παίρνει παράταση για ακόμα μία παράσταση στις 25/2!

Η ομάδα Lotusland σε συνεργασία με το Θέατρο Αυλαία μετά την περσινή επιτυχημένη παράσταση ''Το Μαγεμένο Τσίρκο'', παρουσιάζουν την καινούργια τους παιδική τσιρκοχορόθεατρική παράσταση για την περίοδο των αποκριών!!!

''Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΤΣΙΡΚΟΧΩΡΑ'' έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους σ'ένα μοναδικό υπερθέαμα!!!

Το πιό τρελό διαδραστικό καρναβάλι- show που σας ταξιδεύει σε Χώρα Μαγική. Στη χώρα του Τσίρκο!!! Ηθοποιοί, εναέριες ακροβάτισσες, αθλητές parkour και καλλιτέχνες του δρόμου απ'όλο τον κόσμο, μεταμφιέζονται σε πειρατές, ήρωες, ινδιάνες, γοργόνες, νεράιδες και σας προσκαλούν να παίξετε και να διασκεδάσετε μαζί τους!!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το ρολόι χτυπά και τα πλάσματα ξυπνά. 
Πλάσματα μαγεμένα και λιγάκι αλλοπαρμένα, 
είναι όλα τους, από αλλού φερμένα.
Ένα κορίτσι κάνει μία ευχή και αστερόσκονη ρίχνει αστραφτερή...
κάνει μια σκέψη ονειρική, μέσα στη Χώρα εκείνη να βρεθεί.
Η νύχτα είναι μαγική, κι η ευχή της δεν αργεί να πραγματοποιηθεί.
Μέσα στη Μαγεμένη Τσιρκοχώρα των πλασμάτων μας ξυπνάει...
Κι η περιπέτεια ξεκινάει...

Μία διαφορετική παιδική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 01-101!!!

Dress code: Πειρατές, νεράιδες, σούπερ-ήρωες, πριγκίπισσες, νίντζα, μελισσούλες, μάγισσες... χίλιοι καρνάβαλοι χωράνε! {Και οι μεγάλοι...μη ντρέπεστε!!!}

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ομάδα Lotusland: SUKI {Βασιλική Συρανίδου} & Ηλίας Μπαγεώργος.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Σχεδιασμός αφίσας: Ζακλίν Αναστασία Κόντρα.
Επιμέλεια video-εικόνας: Νικόλας Μακρής.

Συμμετέχουν οι:
Χρύσα Τσίτου {ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ}-Aerial dancer, circus performer.
Τζένη Στεφανίδου - Aerial dancer , χορεύτρια, αθλήτρια ενόργανης – ρυθμικής γυμναστικής
Έλενα Χατζή {hheliatearss] -Ηθοποιός,χορεύτρια.
Τέμο Εμινίδης {Godzi} {ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ} -Cyr Wheel performer.
Mikel Dresai – αθλητής parkour 
Παραγωγή: Θέατρο Αυλαία-Ομάδα Lotusland.

Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΤΣΙΡΚΟΧΩΡΑ
Κυριακή 25/2 ΣΤΙΣ 11.30ΠΜ
Γενική είσοδος 8€

Οι Μήνες στο Αυλαία (4/3)


Η Εταιρεία Θεάτρου "Μικρός Βορράς" έχει τη χαρά να παρουσιάσει τους "Μήνες", την παιδική παράσταση που αλλάζει κάθε μήνα, στο Θέατρο Αυλαία, στις 4 Μαρτίου, στις 12:00, για μία και μόνο παράσταση. Ελάτε να γνωρίσουμε όλοι μαζί το μήνα Μάρτη, να παίξουμε διάφορα παιχνίδια, να μασκαρευτούμε, να χορέψουμε και τέλος να τραγουδήσουμε τραγούδια του τόπου μας. Σας περιμένουμε για να ξεφαντώσουμε με τον πιο ξέφρενο μήνα του χρόνου.

Γενική είσοδος 8€

Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι (10/03)


Η ομάδα θεάτρου «Σιντορέ και Ντορεμί» παρουσιάζει το Εκπαιδευτικό μιούζικαλ για παιδιά "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι"

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο - CD της Μαρίας Καριωτάκη από τις εκδόσεις ΊΤΑΝΟΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 12:00 στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η κυρία Σιντορέ διδάσκει και ψυχαγωγεί με μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η φαντασία, το χιούμορ και η μουσική κάνουν τη γραμματική πιο προσιτή από ποτέ! 4 ηθοποιοί θα σας ξεναγήσουν στον κόσμο της γραμματικής, έναν κόσμο παραμυθένιο, μελωδικό και ονειρικό. Το κοινό συμμετέχει ενεργά στη διάρκεια του έργου μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες. Ελάτε κι εσείς να σας δείξουμε ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών! 

Η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της από το Ηράκλειο Κρήτης το περασμένο καλοκαίρι κι από τότε παίζεται σε σχολεία και θέατρα χαρίζοντας μια παραμυθένια νότα στη διδασκαλία της γραμματικής!

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη 
Κείμενα - Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη 
Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης 
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Κλειώ Ηλιάδη, Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Σταύρος Κεντεποζίδης
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Αγγελική Ιερωνυμίδη, Ελένη Στυλιανάκη, Άρης Κουτεντάκης, Γιώργος Χατζηαντωνίου 

Είσοδος 8 ευρώ 
Προπώληση εισιτηρίων στα πωλητήρια του θεάτρου Αυλαία

Περίληψη έργου

Η κυρία Σιντορέ είναι μια δασκάλα που αγαπάει τη μουσική και τα παραμύθια. Ποτέ δε χάνει την ευκαιρία να διηγηθεί τις παράξενες ιστορίες της και να τραγουδήσει μαγνητίζοντας τα παιδιά με μελωδίες και παράξενους παραμυθένιους ήρωες βγαλμένους από τον κόσμο της γραμματικής. Η μάγισσα Χωρίστρα, η πριγκίπισσα Επιθετούλα, ο Έκτωρ Ενεστώτας είναι μόνο λίγοι από τους ήρωες που θα παρελάσουν στη σκηνή κάνοντας τη γραμματική να μοιάζει με παιχνίδι.

Πίπη Φακιδομύτη (11/03 μέχρι 18/03)

Το Θέατρο Του Βορρά και η TheatrAction παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μουσική  παράσταση "Πίπη Φακιδομύτη" στην κεντρική σκηνή του Θέατρου Αυλαία. Η πιο διασκεδαστική παιδική παράσταση της χρονιάς επανέρχεται μετά απο ζήτηση του κοινού για δύο μόνο παραστάσεις. Μια πρωινή 11 Μαρτίου στις 11:00 π.μ και μια απογευματινή 18 Μαρτίου στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη!

Το Θέατρο του Βορρά και η TheatrΑction ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν την αγαπημένη σε όλους μας Πίπη Φακιδομύτη!

Η Πίπη, μετά απο μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων, μετακομίζει στο Θέατρο Αυλαία και με τα τρελά κόκκινα κοτσίδια της, ένα άλογο, μια μαιμού που την φωνάζει κύριο Νίλσον και μια βαλίτσα γεμάτη νομίσματα πηγαίνει συνεχώς από τη μια περιπέτεια στην άλλη. Αντικομφορμίστρια με υπερφυσική δύναμη καλοσύνη και γενναιότητα, ανεξάρτητη, ξέρει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με αισιοδοξία και χαμόγελο. Ένα παράδειγμα για μίμηση για το πως μπορεί ένα παιδί να αισιοδοξεί ακόμη κι όταν τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Πίπη περνάει τη μέρα της σκαρώνοντας σκανταλιές με τους γείτονές της διασκεδάζοντας τους γύρω της με τις ευφάνταστες ιστορίες της. Είναι απίστευτα δυνατή και δεν τη σταματάει τίποτα. Η Πίπη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει καθώς η μαμά της ζει πια στον ουρανό κι ο μπαμπάς της ταξιδεύει στις επτά θάλασσες! Ένα κορίτσι με απίστευτη δύναμη που δεν φοβαται τίποτα και κανέναν! Η Πίπη, μετακομίζει στη Βίλα Βιλεκούλα και μαζί της φέρνει την τρελή της κοσμοθεωρία! Με τους καινούριος της φίλους, τον Τόμυ και την Άνικα ξεκινά παιχνίδια που ανατρέπουν το βαρετό κόσμο των μεγάλων!

Τα πάντα μπορούν να συμβούν και θα συμβούν! Μας βάζει όλους στον τρελό της ρυθμό και χορεύει με χέρια και πόδια ψηλά κόντρα σε κάθε κανόνα χαμογελώντας και τραγουδώντας δυνατά. Γίνεται πρωταγωνίστρια στο τσίρκο, νικά τον παντοδύναμο Αδόλφο, κατατροπώνει τους διαρρήκτες, γλιτώνει το ορφανοτροφείο και δεν πάει ποτέ μα ποτέ στο σχολείο!

Η Πίπη, κερδίζει την αγάπη όλων των παιδιών με την καλοσύνη της, κάνει συναρπαστική ακόμα και την πιο βαρετή στιγμή και οι μεγάλοι αναγκάζονται να παίξουν με του δικούς της κανόνες!

Μια θεότρελη παράσταση με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια! Ελάτε να γνωρίσετε κι εσείς από κοντά τον μαγικό κόσμο της αγαπημένης μας Πίπης!

Ελάτε να χορέψουμε με τα χέρια ανοιχτά χωρίς κανόνες να ανακαλύψουμε ξανά μαζί την μαγεία του κόσμου των παιδιών και να μάθουμε πως μπορεί η κάθε στιγμή να γίνει γιορτή.

Κείμενο - Στίχοι: Astrid Lindgren
Μουσική: Georg Riedel & Jan Johansson
Μετάφραση: Βαγγέλης Δαλλές
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρι Χεκιμιάν
Μουσική Ενορχήστρωση - Διδασκαλία: Χρίστος Ντόβας
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Μαριλένα Πιστέντη και Γιάννης Τσιακμάκης.

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά – TheatrAction

Διάρκεια: 90 λεπτά

Η Παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας

Παραστάσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ ΚΑΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00 μ.μ 

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ παιδικό, 10 ευρώ ενηλίκων

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Media Markt, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6979720605, 6944822300 Θέατρο Αυλαία 2310 237700

ΜΠΑΛΟΥ ΓΚΑΛΟΥ ΝΤΑΛΟΥ (17/03 και 18/03)
της Έρης Ρίτσου

Θεατρική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Το συμβολικό, γεμάτο νοήματα, παραμύθι της Έρης Ρίτσου από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, έγινε θεατρική παράσταση υπό της σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη (σκηνοθέτρια των παραστάσεων ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ, ΣΚΥΛΟΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, κ.α.), παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη, ταξίδεψε στους Δήμους Σύρου, Πάρου, Αργυρούπολης, Αλίμου, Κηφισιάς, κ.α. και έρχεται τώρα στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ!

Τρεις καλοί φίλοι,

ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος,
ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος
και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος,
ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί.
Δε σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και… που και που, να κάνουν καμιά βουτιά στο ποτάμι.
«Ε, άμα πια! Ως εδώ και μη παρέκει!»
Αποφασίζουν να αλλάξουν τη βαρετή ζωή τους και ξεκινούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μέση του Πουθενά!
Στόχος τους; Να βρουν το Δέντρο που κρύβει τον πιο σημαντικό θησαυρό!
«Εν-δυο! Μπρος ολοταχώς!»
Τι τους επιφυλάσσει όμως αυτό το ταξίδι;
Τι δυσκολίες θα συναντήσουν;
Και τι θα μάθουν τελικά από αυτή τους την περιπέτεια;

Τρεις ταλαντούχες και γεμάτες ενέργεια ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Έρη Ρίτσου
Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Κοστούμια/Μάσκες: Πολυτίμη Μαχαίρα
Κατασκευή μασκών: Κατερίνα Θεοφανοπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Κατερίνα Οικονόμου
Πρωτότυπη μουσική: Λίνα Ζηνά
Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Promo video: Κώστας Γεραμπίνης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν
Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Αλεξία Στολιδάκη

Σάββατο 17 Μαρτίου στις 17.00 και Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11.30
Ιδανικό για παιδιά από 3 εώς 7 ετών

Συνολική διάρκεια: 50’ (μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι)

Τιμή εισιτηρίου: 8€