ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 18/01

Η καθιερωμένη Πέμπτη με τις πρεμιέρες των κινηματογράφων πλησιάζει. Πολλές οι νέες ταινίες που πρόκειται να προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Το τι θα δείτε, η επιλογή δική σας. Εμείς σας προϊδεάζουμε λέγοντάς σας πως υπάρχει ένα πολιτικό θρίλερ, ένα απόλυτο αστυνομικό θρίλερ, ένα ντοκιμαντέρ, ένα δράμα βραβευμένο με Όσκαρ και τα πολύ πολύ αγαπημένα μας animation..

Η ταινία που ακολουθεί είναι η ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.

Maria by Callas

 Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή. Επιτέλους, 40 χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της, για πρώτη φορά, η πιο διάσημη τραγουδίστρια όπερας στην ιστορία, η Μαρία Κάλλας, διηγείται η ίδια την ιστορία της, με τη δική της φωνή. Χωρίς άλλους να μιλούν για εκείνη, χωρίς ειδικούς, με κοντινούς της ανθρώπους, η ίδια η Κάλλας, μιλάει για τον εαυτό της μέσα από συνεντεύξεις της (πολλές από τις οποίες άγνωστες ή μη δημοσιευμένες στο παρελθόν) και αποκαλύπτεται μέσα από σπάνιες επιστολές που είχε στείλει  στην οικογένεια, τους φίλους της, τον πρώτο της σύζυγο και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ένα πολιτικό θρίλερ μας γυρίζει πίσω στις αρχές του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.


Σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεκαστ και με ηθοποιούς τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς και 50 Cent.

 Η Ληστεία του Αιώνα

Είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες κι εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.


Μία σκοτεινή μαύρη κωμωδία από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα είναι η ταινία που ακολουθεί.

Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέις (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στο δρόμο που οδηγεί στην κωμόπολη της, οι οποίες έχουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον σεβαστό σερίφη της περιοχής, Ουίλιαμ Ουίλοουμπι. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος μαμάκιας με ροπή προς τη βία, μπλέκεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και της αστυνομίας του Έμπινγκ θα επιδεινωθεί.


Την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου 2011.

12 Δυνατοί 

Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. Με τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ στην εκτέλεση παραγωγής, η ταινία αποτελεί προσαρμογή για τον κινηματογράφο του βιβλίου του Νταγκ Στάντον «Horse Soldiers: The Extraordinary Story of a Band of US Soldiers Who Rode to Victory in Afghanistan». Η προσαρμογή του σεναρίου είναι των Πίτερ Κρεγκ  και του βραβευμένου με Όσκαρ για την «Σιωπή των Αμνών», Τεντ Τάλι.

Το ντοκιμαντέρ-ταινία που ακολουθεί μας παρουσιάζει τη σαγηνευτική δύναμη των βουνών και τη συνεχή επιρροή που έχουν στη διαμόρφωση της ζωής και των ονείρων μας.

Mountain

Πριν από τρεις αιώνες η αναρρίχηση ενός βουνού θεωρείτο παράνοια. Η σκέψη ότι τα άγρια τοπία του πλανήτη μας θα μπορούσαν να έχουν οποιοδήποτε είδος έλξης, δεν υπήρχε καν. Οι βουνοκορφές ήταν μέρη επικίνδυνα, όχι όμορφα. Γιατί, τότε, η έλξη που νιώθουμε τώρα για τα βουνά είναι τόσο έντονη;  Μια μοναδική κινηματογραφική και μουσική οδύσσεια με αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε.

Για το τέλος έχουμε το Animation με πρωταγωνιστές τις γάτες ή καλύτερα τη....

Γατοσυμμορία: Η Αρχή 

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του


Καλές προβολές!!

Κείμενο ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ