ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΧΑΪΝΗΔΕΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ



Παρά Θιν Αλός στο Κυβερνείο 

 «ΧΑΪΝΗΔΕΣ»

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στη σκηνή του Παρά Θιν Αλός,  ανεβαίνει   μια ξεχωριστή  παράσταση με την  ανατρεπτική μουσική ομάδα  «ΧΑΪΝΗΔΕΣ» . 

Η μουσική  αυτή ομάδα  αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη έως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «...όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια παρουσία ςκαι ξεκίνησε από το Ηράκλειο Κρήτης.

Η μουσική ομάδα αποτελείται από τον: Δημήτρη Αποστολάκη στη λύρα και το τραγούδι, 
τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη στην ακουστική κιθάρα και το  τραγούδι, τον Παναγιώτη 
Κανέλλο στα τύμπανα, τη Σπυριδούλα Μπάκα  στο τραγούδι, τον Δημήτρη
Μπρέντα  στη γκάιντα, το κλαρίνο, το  καβάλι και τη φλογέρα, τον Μιχαήλ 
Νικόπουλο στο λαούτο, το  μαντολίνο, το  μπουζούκι και στο  τραγούδι και τον Ιωάννη 
Νόνη στο μπάσο.

Είσοδος Ελεύθερη