ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ


ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Οι Εγγραφές Άρχισαν! 

Aπό Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο

Κάθε Τετάρτη 18.30-22.30

Δικαίωμα Μέλους: 40 ευρώ/μήνα (480/έτος)

Πρώτο μάθημα: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Από τον Μάρτιο 2007 έως και  Μάιο 2017 η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  έχει παρουσιάσει συνολικά 58 Μονόπρακτα, 11 Πολύπρακτα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας και 4 Παιδικά. (73 Θεατρικές Παραγωγές) 

Στις παραγωγές της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη μας, στα οποία και προσφέρεται όλη εκείνη η απαραίτητη θεωρητική και πρακτική υποδομή ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν όσο το δυνατόν καλύτερα - με σώμα, ψυχή και μυαλό – συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς. Έτσι διδάσκονται Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Ορθοφωνία, Εκφορά Λόγου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία (Κοινωνική- Πολιτική- Οικονομική), Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Θεάτρου. 

Το Θεατρικό Σαλόνι μας στην Ολύμπου 88 (Σεπτέμβριος 2008) έγινε με στόχο να προσφέρουμε -σε όσους φίλους μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μας- τέρψη περισσοτέρων από μιας αισθήσεων -όπως συνήθιζαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού εδώ του τόπου-δηλαδή τέρψη όρασης, ακοής, όσφρησης, γεύσης & πάνω απ' όλα ψυχής. Έτσι οι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους μαζί με συνοδευτικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά & μετά από αυτήν, ακούγοντας μουσική απ' όλο τον κόσμο μέσα στο ζεστό, οικείο & φιλικό περιβάλλον της θεατρικής μας στέγης & συζητώντας για όσα μας χαροποιούν, μας πονάνε ή μας προβληματίζουν.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΘΕΑΤΡΟΥ διαθέτει μόνιμη αδειοδοτημένη θεατρική αίθουσα, με παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΘΕΑΤΡΟΥ  

Ολύμπου 88 (Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά)-Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 285 452-2310 272 909 - 6974 19 50 79

E-mail: politeiatheatrou@gmail.com                                                                                                                                      
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

-Βελτίωση σωματική στάσης, κίνησης και έκφρασης.
-Καλλιέργεια αισθήσεων και αντιληπτικών ικανοτήτων.
-Ανάπτυξη παρατηρητικότητας, μνήμης και συγκέντρωσης προσοχής.
-Ομιλία με σαφήνεια και καθαρή άρθρωση.
-Σύνδεση θεωρίας και πράξης.
-Καλλιέργεια φαντασίας.
-Βελτίωση σωματικής και ψυχοκινητικής έκφρασης σε σχέση με το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον.
-Κοινωνικότητα και δυνατότητα αρμονικής επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από την αρμονική ένταξη, συνεργασία, αλληλεγγύη και συμφιλίωση με τους άλλους της ομάδας. 
-Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, θάρρους της γνώμης, σεβασμού προς τους άλλους και χαράς του διαλόγου.
-Οργάνωση και εξωτερίκευση δημιουργικά και με πληρότητα προσωπικών εμπειριών, ιδεών και συναισθημάτων με ποικίλες εκφραστικές μορφές.
-Εξοικείωση με τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους. 
-Ανάπτυξη ευαισθησίας έναντι των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και κάθε εκδήλωσης του ωραίου στη φύση και στη ζωή.
-Εξοικείωση με την καλλιτεχνική δημιουργία και την τέχνη των τεχνών! Το Θέατρο!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

-Η συμμετοχή στο θεατρικό γίγνεσθαι και πράττειν συμβάλλει στην εμπέδωση της «κατανόησης» και της «ανεκτικότητας», μια βασική φάση ατομικής και κοινωνικής εξέλιξης προκειμένου να καταστεί δυνατή η όποια βελτίωση των «κακώς κειμένων», με στόχο τη δημιουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας.
-Πάνω απ’ όλα, η συμμετοχή στα θεατρικά δρώμενα είναι μια διαδικασία «συλλογική», η οποία ευνοεί τη «συμφιλίωση», την «αλληλεγγύη» και την «συνεργατικότητα», αφού ο στόχος είναι η επιτυχής επίτευξη μιας κοινής δημιουργικής δραστηριότητας.
-Περαιτέρω, δίνει τη δυνατότητα καλλιέργειας της φαντασίας, της ατομικής απελευθέρωσης αλλά και της προσωπικής βίωσης σκέψεων, συναισθημάτων και δράσεων διαφορετικών ατόμων, κοινωνικών και εθνικών ομάδων της παρελθούσας αλλά και της σύγχρονης πραγματικότητας. 

Πράγματι, κυρίαρχο στοιχείο στο Θέατρο είναι το Εμείς και όχι το Εγώ. Μέσα από τη συμμετοχή στη θεατρική διαδικασία μετουσιώνει και τελικά γίνεται συνοδοιπόρος των ενδιαφερόντων και προβλημάτων που αφορούν τους συνανθρώπους του!
                                                                   
                                                                  Για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
                                                                             Μαρία Μπαλτατζή