ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ




Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Συναυλία του Γεράσιομου Ανδρεάτου 

Διοργάνωση Συλλόγου Κουριωτών 
με στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 

Μια ενδιαφέρουσα μουσική εκδήλωση με τον γνωστό καλλιτέχνη  Γεράσιμο Ανδρεάτο, πραγματοποιεί  ο Σύλλογος Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» σε συνεργασία με τον  Δήμο Καλαμαριάς, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις  9 το βράδυ, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, (πλατεία  Δημαρχείου).

Ο γνωστός έντεχνος ερμηνευτής με την ορχήστρα του, και την 25μελή Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Γιώργου Πατρώνα, θα  επιχειρήσουν ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, ερμηνεύοντας παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, που στοχεύουν να συγκινήσουν και να ξεσηκώσουν το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Συλλόγου να δημιουργεί και να συμμετέχει σε πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη της Καλαμαριάς, φέρνοντας κοντά τους πολίτες με την παράδοση και  τη μουσική γενικότερα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Λίγα στοιχεία του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Κουριωτών Καλαμαριάς «0 ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ιδρύθηκε το 2004 από τους  απογόνους των πρώτων προσφύγων που έφτασαν από το Κουρί της Μ. Ασίας το 1923 στην Καλαμαριά. Φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου. 

Πολλές και ποικίλες είναι οι πολιτιστικές και κοινωνικές  δραστηριότητες  που διοργανώνονται. Για τα μέλη του Συλλόγου λειτουργούν τμήματα παραδοσιακού χορού (παιδικό και ενηλίκων), μικτή χορωδία ενηλίκων, τμήματα γιόγκα, εκμάθησης κιθάρας, σκάκι, ενώ παράλληλα  διοργανώνονται σεμινάρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, διαλέξεις, αλλά και εκπαιδευτικές κυριακάτικες αποδράσεις, χορευτικά ανταμώματα, συνεστιάσεις και πολλές άλλες εορταστικές εκδηλώσεις . 

Ο Σύλλογος ενσωματώνει στις κοινωνικές  του δράσεις τη συνεχή παρουσία του στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου, πραγματοποιεί  χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ, επίσης έχει αναπλάσει  το παρεκκλήσι  της Αγίας Παρασκευής στη μαρίνα Αρετσούς και πολλές ακόμη δράσεις και στόχος είναι η συνέχιση της πορείας του.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρα & ώρα συναυλίας: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη 
Χώρος: Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, (πλατεία  Δημαρχείου)