ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ


Έρωτας και παιχνίδια εξουσίας στο θέατρο Αριστοτέλειον
«Αφροδίτη με Γούνα» του Ντέιβιντ Άιβς

Στράτος Τζώρτζογλου και Vanessa Barré
Πρεμιέρα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

Δηλώσεις από τη Συνέντευξη Τύπου

«Εν αρχή είναι ο έρωτας», τόνισε ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλώντας στη συνέντευξη τύπου της παράστασης «Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) όπου πρωταγωνιστεί. Όπως είπε το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) πλημμυρίζει από ευαισθησία, επικοινωνία, κατανόηση και συμπόνοια, έχοντας έντονα κωμικά στοιχεία. Επίσης, πρόσθεσε πως ο Άιβς θίγει τη διαφορετικότητα των δύο φύλων. «Πλέον κάνω πράγματα που μιλάνε στην καρδιά μου και νιώθω πολύ ευτυχισμένος για τη συγκεκριμένη παράσταση», συνέχισε.

Η Vanessa Barré, που συμπρωταγωνιστεί και υπογράφει τη μετάφραση, μίλησε για την σφαιρική προσέγγιση του έργου και των δύο ρόλων.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αθυρίδης, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική της παράστασης, εστίασε στον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του έργου, αλλά και στα κοινωνικά ζητήματα που θίγονται.

Ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Αθανάσιος Κολαλάς, τόνισε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ισορροπημένο κείμενο και ένα έργο με πολυδιάστατο χαρακτήρα.


Η παράσταση

Ένα σύγχρονο έργο που παρουσιάζεται ανελλιπώς από το 2010 στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία, γνωστό επίσης και από την κινηματογραφική μεταφορά του Ρομάν Πολάνσκι. Το έργο χαρακτηρίζει η αριστοτεχνικά δοσμένη εναλλαγή του δραματικού και του χιουμοριστικού στοιχείου, υπογραμμισμένα από τον ερωτισμό και τα παιχνίδια εξουσίας των δύο φύλων που ο Άιβς παρουσιάζει σε όλες τους τις εκφάνσεις. Πρεμιέρα, στις 19 Ιανουαρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον.

Στην πλοκή, ο Τόμας Νόβατσεκ έχει γράψει και πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα «Η Αφροδίτη με Γούνες» του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ από το οποίο προέκυψε ο όρος Μαζοχισμός. Μετά από μία εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο Τόμας Νόβατσεκ δεν έχει βρει ακόμα την κατάλληλη ηθοποιό για το ρόλο της Βάντα φον Ντουνάγιεφ. Ενώ είναι έτοιμος να φύγει, ξαφνικά εισβάλλει η νεαρή ηθοποιός Βάντα Τζόρνταν. Η συνέχεια της πλοκής προσφέρει στον θεατή μία αλληλουχία κωμικών ανατροπών, μια καταπληκτική κορύφωση και ένα απρόσμενο φινάλε.


ΠΑΙΖΟΥΝ

Στράτος Τζώρτζογλου
Vanessa Barré

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο David Ives
Σκηνοθεσία / Επιμέλεια κειμένου Κωνσταντίνος Αθυρίδης
Μετάφραση / Vanessa Barré
Σκηνικά / Κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσικές συνθέσεις Κωνσταντίνος Αθυρίδης
Video Art Σμαρώ Αγγελακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού Χρήστος Γιαλαβούζης
Υπεύθυνη Παραγωγής Εύη Μποκοβού
Φωτιστής / Ηλεκτρολόγος Κώστας Μιχαλέλης
Make up Artisan by K. Triantafillidis
Hair Styling ΙΙΕΚ Κομμωτικής Τριανταφυλλίδης
Φωτογραφία Άρης Ράμμος
Βιντεοσκόπηση Βούλα Σιδερίδου Multimotion Παναγιώτης Μπουκουβάλας
Παραγωγή ΘΕΑ.ΜΑ. (θέατρα Μακεδονίας)

INFO

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο | 2310 262 051
Έναρξη παραστάσεων | Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00.
Διάρκεια | 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια | 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό / ανέργων). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.
Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον.