ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ


Εργαστήριο κίνησης & Αυτοσχεδιασμού 
στο BlackBox
ΜΕ  ΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΞΕΝΑΡΙΟΥ

το σώμα και η φαντασία του 
9-10 Ιανουαρίου 2017 στο BlackBox

Εντατικό εργαστήριο  με στόχο την αφύπνιση της φαντασίας του σώματος.

Το σώμα αντιμετωπίζεται ως δοχείο εμπειριών όπου αισθήσεις, μνήμη και φαντασία είναι ενεργά. Η κίνηση που προκύπτει κάθε  στιγμή είναι βαθιά προσωπική και ο πλούτος των ποιοτήτων της αποκαλύπτεται μέσα  από ασκήσεις και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού. 

Καλούμαστε να γίνουμε παρατηρητές της κίνησης μας, απαλλάσσοντας την από  ριζωμένες συνήθειες. Αλληλεπιδρούμε με τα άλλα σώματα, με το χώρο και με το φαντασιακό τοπίο που ο καθένας φέρει. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούμε διέπεται από μια διασκεδαστική ανασφάλεια!

Το workshop Απευθύνεται σε επαγγελματίες & ερασιτέχνες ηθοποιούς και χορευτές και σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, γεμάτο περιέργεια και εμπιστοσύνη για το άγνωστο.

Νικολέτα Ξεναρίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και απόφοιτος Ακαδημίας Χορού του Ρότερνταμ (Bachelor of Dance). Κινείται στα όρια μεταξύ θεάτρου και χορού καθώς έχει εργαστεί ως χορεύτρια, ηθοποιός, χορογράφος, κινησιολόγος, σκηνοθέτις. Από το 2003 πειραματίζεται σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες συνδημιουργώντας παραστάσεις αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Κωνσταντίνο Ρήγο (Χοροθέατρο ΚΘΒΕ & Εθνικό θέατρο), Αμάλια Μπένετ, Σοφία Μαυραγάνη, Αργυρώ Χιώτη, Ελένη Γεωργοπούλου, Μαρία Μαυρίδου και τους μουσικούς: Δημήτρη Δημόπουλο, Χρίστο Θεοδώρου, Απόστολο Λεβεντόπουλο, Κώστα Θεοδώρου, Μάρθα Μαυροειδή, Frank Gratkowski, Jonas Kocher. Διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “δήλος” από το το 2007. Είναι ιδρυτικό μέλος της FINGERSIX/athens (εταιρεία για την έρευνα και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών). Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αίγινα όπου έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται τον πειραματικό χώρο τέχνης “77”.

Πληροφορίες εργαστηρίου

Ημερομηνίες
Έναρξη: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017
Λήξη: Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
Ώρες: Δευτέρα, Τρίτη 16:00 – 19:00
Κόστος συμμετοχής: 50€
Τόπος: BlackΒox, Βασιλίσσης Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:  2310829254, 6974412786

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας